Kringloopvondsten #1

Regelmatig breng ik een bezoek aan de kringloop. Ondanks de muffe geur bij binnenkomst die me altijd een beetje doet twijfelen (ga ik hier echt iets moois vinden?), vind ik het heerlijk om te zoeken naar pareltjes in die enorme berg met spullen die andere mensen niet meer nodig hebben. Na afloop verbaas ik me altijd over het feit dat je hier écht mooie, unieke spullen je er voor weinig geld kunt vinden. En dat alles zonder een al te grote impact op de aarde te hebben. De kringloop geeft voldoening en ik laat je graag mijn laatste vondsten zien.

De rieten mand (1) kocht ik voor €2,50. Ik ben gek op accessoires van natuurlijke materialen. Het is tijdloos en past vrijwel overal bij. Ik gebruik de mand om een plant op te zetten of als ‘nachtkastje’ naast het bed.

De donkergroene, parelmoer-achtige bloempot (2) kocht ik ik voor €1,50. De schaaltjes, zoals onder deze pot, kom ik altijd tekort (ik gebruik nu borden, maar die overstromen regelmatig…). Dus als de kringloop ze heeft, koop ik er direct een. Deze was €0,50.

Deze kleurrijke, handgemaakte tapasschaaltjes (3) komen altijd van pas. Voor €0.25 per stuk kon ik ze zeker niet laten liggen. Ik gebruik ze vaak om bijvoorbeeld theezakjes in te leggen.

Het zoutlampje (4) had ik al eerder laten zien. Hier was ik al een tijdje naar op zoek, vanwege de (beloofde) positieve effecten. De zoutlamp zou zorgen voor een betere balans van ionen in de lucht. Dit kan:

  1. Straling neutraliseren;
  2. De lucht zuiveren;
  3. Je slaap verbeteren;
  4. Zorgen voor een goed humeur en betere concentratie;
  5. Een winterdepressie verminderen;
  6. Je gezondheid verbeteren.

Over de effecten valt te twisten, maar ik vind hem in ieder geval ook erg mooi. Het zoutlampje was iets duurder dan de rest, maar voor €15 nog steeds betaalbaar.

Wat is jouw mooiste kringloopvondst?

Follow:

Leave a comment

Laat hier je reactie achter

Volgen