Mei: tentamens, wildplukken en veel eten

In Monthly highlights deel ik mijn favoriete momenten van de afgelopen maand. Hier lees je wat ik in mei deed.

Deze maand leefde ik voornamelijk als kluizenaar in tijden van tentamens. Af en toe kwam ik even naar buiten, bijvoorbeeld voor het plukken van vlierbloesem waarmee ik uiteindelijk deze siroop maakte.

Ook hebben we ‘s ochtends eindelijk zon in de tuin, dus het is inmiddels een ochtendritueel geworden om koffiepauze te nemen in het zonnetje. Echt enorm fijn om dat te kunnen doen.

Korte bezoekjes aan het park waren ook mijn redding deze maand. Ik kan echt niet binnenblijven als het mooi weer is, ik ‘moet’ van mezelf naar buiten als de zon schijnt. Een soort fear of missing out, maar dan voor de zon denk ik :). Hier at ik het broodje met falafel van Panos en die was heerlijk!

Nog zoiets waar ik echt naartoe leefde tijdens de tentamenperiode: appel met pindakaas (wel die natuurlijke met 100% pinda’s). Soms kan het leven zo simpel zijn. Ik wilde dit toch even delen omdat Matthijs me voor gek verklaart, maar zelf ben ik echt overtuigd van deze lekkere combi. Geef het een kans en laat me weten welke kant jij kiest, haha.

Een hele wazige foto, maar wel een heel fijn moment. We bezochten het broertje van Matthijs in zijn nieuwe huis. Hij heeft toegang tot het dak en dat is in een stad echt een luxe. Ik wist niet dat er zo veel leven is op de daken in een stad. Overal gingen luikjes open en zag je mensen zitten. Ondanks de massa van de stad voelde het heel knus.

Terwijl ik eigenlijk moest leren, kreeg ik last van een enorme opruimdrang. Uiteindelijk bracht ik deze volle dozen naar de kringloop. Blijkbaar hebben meer mensen dit idee, want door drukte werd het afleverpunt gesloten. Ik heb nog nooit zo’n overvolle kringloopwinkel gezien.

Verder keken we de serie Win the wilderness op Netflix. We moesten er beiden even inkomen, want het leek erg opgezet allemaal, maar uiteindelijk raad ik het wel aan. Het einde is zo bizar en emotioneel. Echt heel bijzonder wat die mensen hebben bereikt in Alaska.

Het recept van de vegetarische hapjes deel ik binnenkort ook op m’n blog. Die waren namelijk erg lekker.

Ook bezochten we eindelijk mijn ouders weer. Matthijs en ik hebben nu de afspraak dat we de week voordat we onze ouders zien, met niemand anders afspreken. Hierdoor gaan we toch met een fijner gevoel op bezoek en heb je niet constant al die twijfels over eventuele besmetting in je achterhoofd. Het was een heerlijke zomeravond, met steengrillen, sushi en knuffelen met het konijn.

Vorig weekend was ik voor het eerst sinds lange tijd weer even alleen thuis. Na meer dan twee maanden 24/7 samenzijn, vond ik dat eigenlijk wel even lekker. Ik bestelde een salade bij Kahuna, die zijn echt fantastisch. Eten was deze maand wel echt mijn hoogtepunt merk ik, maar ik deed dan ook vrijwel niets anders dan eten en leren.

Vorige week kochten we een lichtgewicht tent en slaapzakken. Sinds onze huttentocht lijkt het ons geweldig om met eigen tent door de bergen op pad te gaan. De slaapzalen in een hut zijn namelijk niet altijd even comfortabel. Terwijl ik dit schrijf zijn mijn tentamens eindelijk achter de rug en staat ons eerste weekend gepland. We lopen dan van Breda naar Tilburg, met een kleine omweg richting het zuiden, om daar een nachtje op een camping te staan en de volgende dag weer terug te lopen. Ik kan echt niet wachten!

Nu eerst mijn tas inpakken, omdat ik onverwachts twee nachtjes naar het Lauwersmeer ga met familie. Een betere start van de zomer had ik niet kunnen wensen.

Follow:
Share:

Leave a Reply