Verlangend naar vrijheid vanaf je bureaustoel

Mijn hoofd zit vol. Leuk bedacht, zo’n blog om m’n hoofd leeg te schrijven, maar tot nu toe krijg ik geen nuttig woord op papier. Ik heb een rijke fantasie en duizend ideeën, maar ik weet het niet om te zetten naar een simpel stukje tekst. Ga je er dan nu al mee stoppen? Absoluut niet. Juist iets eerlijks en persoonlijks delen, dat lijkt me een begin.

Lake Bohinj – Slovenië

Vandaag was niet mijn beste dag. Misschien is het daarom goed dat ik juist nu besluit wat weg te tikken. Even m’n gedachten kwijt, of althans proberen. Ik zit met een gevoel dat ik maar niet kan verwoorden of benoemen.

Dromerige plaatjes van mensen met een zongebruinde huid en lange haren, bare feet en zorgeloos lopend door een groen woud, hun leven ingericht rondom de natuur, schieten dagelijks door mijn hoofd. Terwijl ik het zoveelste uur vastgeketend op mijn bureaustoel, starend naar een computerscherm, afvink.

Routeburn Track  – Nieuw-Zeeland

Ik zeg niet dat ik de wereld rond wil reizen. Nee, dat doen er al genoeg. Maar de vrijheid, het ‘simpele’ leven, de dosis natuur en het geluksgevoel dat erbij komt kijken mis ik wel enorm. Mijn kantoorbaan lijkt soms zo ver af te staan van mens-zijn. Het voelt soms zo fout en onnatuurlijk dat het me echt wanhopig maakt. Hoe hebben we elkaar ooit zo ver gekregen om een pak aan te trekken, 8 uur per dag op een stoel te zitten en de hele dag met elkaar te mailen? Het blijft voor mij een raadsel.

Een raadsel waarvan ik vind dat we er allemaal wel eens over na mogen denken. Even stil staan bij wat je eigenlijk aan het doen bent, even beseffen dat we allemaal mensen zijn. Neem jezelf niet te serieus, in the end zijn we allemaal lid van dezelfde diersoort. Dit maakt ons hoe je het wendt of keert onderdeel van de natuur. Geen onderdeel van kantoor. Het is iets wat ik maar niet uit m’n hoofd krijg.

Milford Sound – Nieuw-Zeeland

Deze gedachte helpt mij enorm te relativeren, maar een bijpassend leven heb ik er nog niet mee gevonden. In ieder geval is de rode draad in alles wat ik nu doe: zo dicht mogelijk bij de basis en jezelf blijven. Ik ben ervan overtuigd dat dit de plaatjes in m’n hoofd uiteindelijk tot werkelijkheid brengt. Dat het leidt tot het leven dat ik vandaag eigenlijk had willen leven.

Anyway, mijn hoofd is inmiddels iets leger en ik weer iets voller van vertrouwen.

Follow:
Share:

Leave a comment

Leave a Reply